Torben og Stine, mand og kone gennem mange år, deler direktionen i GROFT, og de har hver deres styrker, ideer og indgangsvinkler. Torben er hjernen og hænderne bag alt maden, og Stine, som er selvstændig grafisk designer, byder ind med alt det visuelle både online og i butikken.
Kom og hør dem fortælle om rejsen med GROFT; fra hvordan de startede ud i 2017/18 og egentlig var en catering-forretning til drejningen under corona, der fik dem fra mad til brød; og hvordan de gik fra mikrobageri, til et knap så lille ”mikrobageri”.
GROFT holder til på det gamle mejeri i Saksild. Lokalerne her er bevaret i sit oprindelige udtryk og står autentiske og rustikke, hvilket skaber en helhed, der afspejler parrets tankegang om at værne om de gamle madtraditioner og det gode håndværk. Du kan også høre om deres drømme og fascination af Mejeriet i Saksild fra de så ”til salg skiltet” og så frem til i dag.
GROFT vil rigtig gerne bidrage til mere lokalt liv og fælleskab i Saksild og gøre mejeriet til et levende sted med aktivitet på flere fronter. Torben er så småt begyndt at afvikle surdejs-workshops og vil på sigt gerne bidrage til at vores forhold til mad bliver knapt så distanceret, så vi tager mere del i tilblivelsen.
Torben har meget klare holdninger til produktion af fødevarer - både mht. sundhed og miljø; nogle grundtanker, som førte til deres "slogan": Naturlig mad!