Bootcamp i klimaregnskab – kend din virksomheds klimaaftryk

Kom godt i gang med udarbejdelsen af din virksomheds klimaregnskab!

Klimaagendaen og den grønne omstilling stiller i stigende grad forventninger til virksomheden, som skal møde kundekrav, ændrede forbrugspræferencer og lovgivning. Dette betyder, at virksomhedens arbejde med klimaaftryk og reducering er blevet en kritisk faktor og går imod ”license to operate” i forsat øget konkurrence.

Der er derfor yderst vigtigt for virksomheder i dag at kende og arbejde dedikeret med sit eget klimaaftryk.

UdviklingOdder ønsker at støtte vores medlemmer på denne rejse og udbyder derfor i samarbejde med EnergySolution en unik mulighed for en intensiv læringsoplevelse.

Kom godt i gang med udarbejdelsen af virksomhedens klimaregnskab og lær, hvordan I gør helt konkret - og hvad I efterfølgende kan bruge klimaregnskabet til.

Klimakurset finder sted over 2 fulde arbejdsdage.

Vi indleder hele forløbet med et online introduktionsmøde, som ligeledes giver jer vejledning i at indsamle egne data fra virksomheden, som I skal bruge under kurset.

Efter kurset vil vi mødes en halv dag til sparring, afklaring af spørgsmål, fælles diskussion af udfordringer og selvfølgelig sikre, at I får netværket på tværs.

Prisen for deltagelse i dette kursus er kr. 6.900 (ex. moms) for medlemmer og kr. 9.900 (ex. moms) for ikke-medlemmer.
Ønsker I at sende mere end én deltager afsted, betales efterfølgende kun for forplejningen (kr. 2.500 ex. moms). Kontakt Vibe Elbæk herom: vibe.elbaek@odder.dk

Målgruppe: Ledere, funktionsledere, kvalitet, kommunikation, regnskab som har interessen eller ansvaret for at trække virksomheden i en bæredygtig retning.

Kurset sætter dig i stand til at lede, opgøre og kommunikere virksomhedens klimaplan og udarbejde basale CO2e opgørelser.

Program og indhold:

Online introduktionsmøde: mandag den 18/9 kl. 9.00-10.00:

Her får I en overordnet forståelse for forløbet og bliver sat i gang med at indsamle data som skal anvendes på selv kurset. Du skal forvente at bruge ca. 4 timer på at indsamle de basale data for din virksomhed, så som energiforbrug, oversigt over indkøbte materialer og produkter, transport fra leverandører m.v. Jo mere data du har indsamlet, jo mere får du ud af kurset.

Bootcamp dag 1: onsdag 4/10 kl. 8.30-15.00 på Montra Odder Parkhotel, Torvald Køhlsvej 25, Odder:

Introduktion til den brede klimaagenda, hvad sker der politisk og hvordan påvirker det virksomhederne. Her kommer vi også omkring hvordan I kommer i gang med at imødekomme omverdens forventninger og hvordan I skaber forretningsmuligheder ud fra denne agenda.

Vi går igennem GHG-Protokollen som er den mest anerkendt standard for opgørelse af virksomhedens CO2 udledninger og du får opbygget en forståelse for metodegrundlaget som sætter dig i stand til at beregne og forstå virksomhedens udledninger på tværs af værdikæden (Scope 1 +2 +3).

Bootcamp dag 2: torsdag den 5/10 kl. 8.30-15.00 på Montra Odder Parkhotel, Torvald Køhlsvej 25, Odder:

Her kommer du til at arbejde med din egen data og får introduktion til brugen af Erhvervsstyrelsen Klimakompas at udarbejde virksomhedens CO2 udledninger.

Vi slutter dagen af med at give dig rammerne for at udarbejde en klimahandlingsplan og samt hvordan I kan kommunikere retvisende, så I undgår Greenwashing.

Dag 3: fælles møde onsdag den 25/10 kl. 8.30-11.30 i ”Spisestuen”, VitaPark, Vitavej 69, Odder:

Du har haft tid til at arbejde videre med jeres CO2-kortlægning og vi mødes for at samle op. Her i fællesskab at dele erfaring og få afklaret konkrete spørgsmål. Samtidig en god mulighed for at netværke og høre status fra de øvrige virksomheder til inspiration og muligheden for efterfølgende at hjælpe og inspirer hinanden.

NB! Vi skal have min. 8 tilmeldte virksomheder for at gennemføre bootcampen.

Dato18. september 2023
Tidkl. 09:00 - 10:00
Tilmeldingsfrist17. september 2023
Medlemkr. 6.900,-
Ikke medlemkr. 9.900,-
Alle priser er ekskl. moms
Bemærk
Kun for virksomheder
Online og Montra Odder Parkhotel
Websitet er bygget i Ajour CMS fra ITIDE
VISA Mastercard Maestro